Over mij

Theatermaker & -regisseur

De basis van fantasie en creatie is de realiteit. Mijn naam is Mayke Roels en ik ben regisseur, actrice, docent en coach. Ik geloof dat juist het echte leven, de echte mensen, de verhalen bezitten die verteld moeten worden. In die echte verhalen ligt namelijk de oorsprong. De oorsprong van wie zijn en wie we kunnen zijn. De oorsprong van groei.

Ik maak het onzichtbare zichtbaar

Door het onzichtbare zichtbaar te maken vertel ik de verhalen van zij die dat zelf niet kunnen. Ik durf te kijken naar wie iemand echt is. In al zijn puurheid en rauwe werkelijkheid. Dat doe ik door zonder oordeel te luisteren en de verbinding en het gesprek aan te gaan. Ook en juist als iemand op het eerste oog ver van me af lijkt te staan.

Ik zie het als mijn taak om datgene wat er al is bloot te leggen. Om herinneringen die van grote waarde voor iemand persoonlijk zijn op te poetsen en als verassing neer te zetten. Zo stimuleer ik een andere manier van kijken. Voor de persoon zelf, voor mezelf en voor het publiek.

Ik belicht alle kanten

Mijn focus ligt niet op het leveren van kritiek, maar op het naast elkaar leggen van de verschillende perspectieven. Want door alle kanten toe te lichten, ontstaat er pas een gesprek dat gebaseerd is op wederzijds respect.

Daarbij heeft theater als medium mijn voorkeur, maar is het voor mij geen vast gegeven. Ieder authentiek verhaal heeft zijn eigen medium nodig om mee verteld te worden. Of dat nu theater, film, een hoorspel of iets heel anders is.

"Mijn grote voorliefde ligt bij theater. Het podium is een neutraal terrein waar een verhaal gewoon mag zijn. Zonder oordeel, zonder weerwoord, heel zuiver. En doordat het live is, kun je niet ontsnappen aan de wereld die voor je ogen geschept wordt."

Breed in kennis en kunde

Ik ben theatermaker en filmmaker. Ik regisseer en geef les. Daarnaast vertegenwoordig ik ook zelf als speler en actrice het verhaal van zij die dat zelf niet (meer) kunnen vertellen.

Wil je meer weten of wil je samenwerken? Stuur me gerust een bericht via info@maykeroels.com of bel me op 06 16 10 60 45.